Nozick

El major error del liberalisme és centrar-se d’una manera radical en l’individu i oblidar la societat com a conjunt, justament al contrari que el comunisme. Amb la teoria liberal s’assegura la llibertat del ciutadà, però a l’hora s’oblida la importància de mantenir una societat igualitària, ja que és molt difícil que el mercat pugui autoregular-se per tal de mantenir una societat justa i equilibrada.

El liberalisme es defensa amb la idea que qualsevol persona decideix quin serà el seu futur gràcies a la total llibertat que permet el mercat que no és regulat per l’Estat, aquesta idea no té en compte alguns factors que també determinen la possibilitat de desenvolupament d’un individu, ja que aquell qui sigui fill d’una família pobra és difícil que pugui aconseguir una educació completa per tal de poder tenir un bon treball i augmentar així el seu nivell econòmic. És per això que el liberalisme pocs cops permet un canvi d’estatus d’una persona que ha nascut al si d’una família amb pocs recursos econòmics, de manera que l’establiment total del sistema liberal podria simbolitzar la creació d’unes noves classes socials que es mantinguessin invariables. És aquí on es troba el perill de els idees liberals, que poden comportar un oblit de les idees heretades del comunisme que permeten el control del mercat i de la societat gràcies a sistemes com el de l’Estat del Benestar.

 

Bé, amb això s'acaben els apunts, però seguiré amb el bloc en marxa, ja pensaré que puc fer per continuar bloguejant!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Nozick

 1. clàudia diu:

  hola natàlia!
  com va el treball? enllestit, ja?
  jo ja m’he n’he desfet. com a mínim de l’escrit. encara queda l’exposició. pinta molt interessant el teu. m’agrada com enllaces uns temes amb uns altres.
  si necessites res…
  🙂

Els comentaris estan tancats.